×
WomanOnly

Proč nejíst sperma, když jíme vejce, tvrdí autor kuchařek o vaření ze spermatu

Vaření ze spermatu

Polykání semene je známou a běžnou praktikou. Muž jménem Paul “Fotie” Photenhauer však zašel dále: dostal nápad přejít z ložnice do kuchyně, a dokonce o tom vydal již dvě kuchařky. Jakkoli podivně tento nápad zní, autor těchto knih k němu přistupuje zodpovědně a dokáže si svou kulinářskou inovaci rozumně obhájit. Možná však článek raději nečtěte při jídle…

Je sperma opravdu výživné a zdravé?

Celkově vyplývá, že vlastně zdravé je, ovšem celá věc je trochu složitější. Není od věci říct, že tento populární mýtus stojí na reálném základu. V semeni se opravdu nachází určité blahodárné látky jako bílkoviny, sacharidy, různé stopové prvky.

Nakolik je toto všechno pravda, nečiní to bohužel ze spermatu takový zázračný doplněk stravy, jak je mnohý muž z osobních důvodů prezentuje. Už jenom kvůli množství. Například co se týče bílkovin, ty tvoří sotva dvacetinu ejakulátu, cukru najdeme více – celkem se ale jedná o jediné sousto, které zato může zanechat nepříjemnou pachuť. Všechny obsažené látky je vlastně možno doplnit mnohem efektivnějším způsobem, nechceme-li polykat.

Jistý potenciál využití má sperma spíše jako levný zdroj zinku pro pleť nebo pro rychlé doplnění vitaminu C. Vědci navíc zjistili, že obsahuje oxytocin, serotonin, melatonin a další hormony, které mají uvolňující účinky a mohou působit antidepresivně. Studie prokázala obecně lepší náladu u žen, které semeno požívaly.

Proč přidávat semeno do jídla?

Sám Photenhauer, autor knih Přírodní sklizeň – sbírka receptů na bázi semene (Natural Harvest, 2008) a Semenologie – příručka spermabarmana (Semenology, 2013), pokládá sperma za další podivnou věc, kterou člověk může jíst, vedle vajec – slepičích ovulací – a kravského mléka. “U ejakulátu totiž aspoň víte, od koho pochází, a je čerstvý”.

Fotie si uvědomuje, že nejde o energetickou hodnotu či bílkoviny. Sperma ale skýtá možnosti v gastronomii díky své konzistenci a minerálům. Navíc podle něj chuť spermatu je stejně komplexní a dynamickou záležitostí jako chuť vína nebo sýra – aby ne, když se ejakulát mění podle mužova věku, zdravotního stavu a jídelníčku…

Jíst sperma není povinnost, ale ozvláštnění večeře pro oba

Tento kulinářský inovátor také kritizuje pokrytectví mužů, kteří ženám polykání vnucují. Říká: “Jestli chcete, aby partnerka polykala, měli byste sami být ochotní svoje semeno sníst – přece jen je to vaše semeno.”

Vaření se spermatem podle něj rozhodně nemá fungovat tak, že hostům v obědě tajně naservírujete obsah manželových varlat. Jedná se o něco podobně intimního jako sex – příležitost si zaexperimentovat v kuchyni, doslova vložit do díla “kus sebe” a udělat jídlo osobním prožitkem. Sám by nejedl semeno člověka, se kterým by nechtěl mít sex.

Zodpovědnost a bezpečnost především!

Samozřejmě je převelice důležitým faktorem zodpovědnost. Semeno člověk stráví stejně jako jídlo, problémem však může být přenos pohlavních chorob. Je velmi důležité ověřit si svůj zdroj a nevystavovat se riziku onemocnění.

Choroboplodné zárodky je možno zničit při tepelné úpravě, ovšem to není stoprocentní ochrana – a netýká se to koktejlů, o kterých je celá jedna kniha. Navíc už jen pomyšlení na konzumaci nakaženého spermatu nese ještě větší fuj-faktor než konzumace spermatu vůbec.

Od Macho Mojita po čokoládový dezert

Pokrmů ozvláštněných touto zajímavou přísadou má Fotie v repertoáru několik. Jeho knihy mají každá kolem šedesáti stran receptů. Na YouTube najdete i jeho kanál s pár videi, kde připravuje mojito nebo třeba zákusek z čokolády a burákového másla. Samozřejmě se tam nesetkává s příliš nadšenými komentáři…

Tak co, máte někdo odvahu?



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*