Menu
WomanOnly

Recept na třešňový kompot. Uchovejte si léto i na zimu!

Vysadila jste si na zahradu plno ovocných stromů, které se teď zasypaly třešněmi a vy už nevíte co byste s nimi dělala? Už jste upekla bublaninu, udělala marmeládu i ovocné knedlíky? Potom zbytek ovoce použijte na kompoty! V zimních měsících, kdy toto lahodné ovoce nebude k dostání, vám třešňové kompoty přijdou vhod.

Třešňový kompot. Myslete na horší časy!

V létě je všude ovoce nepřeberné množství a málokdo tak myslí na to, že by ho měl nedostatek. Léto se ale rychle přehoupne a v zimě jsou třešně k dostání pouze u dvanácti měsíčků. Proto myslete na budoucnost a část vaší ovocné úrody si zavařte!

Recept na třešňový sirup. Udělejte si snadno svůj vlastní, domácí

Recept na třešňový kompot

Tento recept je určen pro sklenici  o obsahu 0,7 l

Ingredience:

Postup:

Přebrané a omyté ovoce vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička) nebo octem, zajistíme tak jejich barevnost, pak třešně vytáhneme a necháme důkladně okapat. Po naplnění sklenic třešně zasypeme cukrem a zalijeme vlažnou vodou. Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Recept na domácí třešňové víno

Recept na rychlé kompotování třešní

Ingredience:

  • 1l vody
  • 35g cukru
  • třešně

Postup:

Vodu s cukrem necháme projít varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (nálev používáme teplý, ne horký!). Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Recept na třešňovou bublaninu, zkuste sladké potěšení upéct doma

Ohodnoťte tento recept:
3,8
Právě čtete

Recept na třešňový kompot. Uchovejte si léto i na zimu!