Vysadila jste si na zahradu plno ovocných stromů, které se teď zasypaly třešněmi a vy už nevíte co byste s nimi dělala? Už jste upekla bublaninu, udělala marmeládu i ovocné knedlíky? Potom zbytek ovoce použijte na kompoty! V zimních měsících, kdy toto lahodné ovoce nebude k dostání, vám třešňové kompoty přijdou vhod.
Třešňový kompot. Myslete na horší časy!
V létě je všude ovoce nepřeberné množství a málokdo tak myslí na to, že by ho měl nedostatek. Léto se ale rychle přehoupne a v zimě jsou třešně k dostání pouze u dvanácti měsíčků. Proto myslete na budoucnost a část vaší ovocné úrody si zavařte!
Recept na třešňový sirup. Udělejte si snadno svůj vlastní, domácí
Recept na třešňový kompot
Tento recept je určen pro sklenici o obsahu 0,7 l
Ingredience:
Postup:
Přebrané a omyté ovoce vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička) nebo octem, zajistíme tak jejich barevnost, pak třešně vytáhneme a necháme důkladně okapat. Po naplnění sklenic třešně zasypeme cukrem a zalijeme vlažnou vodou. Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
Recept na domácí třešňové víno
Recept na rychlé kompotování třešní
Ingredience:
Postup:
Vodu s cukrem necháme projít varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (nálev používáme teplý, ne horký!). Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
Recept na třešňovou bublaninu, zkuste sladké potěšení upéct doma