Menu
WomanOnly
Esoterika

Zvěrokruh a jídlo. Jak se stravují jednotlivá znamení horoskopu?

Zajímá vás, jaký vztah k jídlu mají jednotlivá znamení horoskopu? Jak jste na tom vy? Jste masožravci nebo vegetariáni? Je pro vás jídlo důležité a milujete okázalé hostiny v dobré společnosti nebo si raději o samotě sníte naprosto minimalistický pokrm?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro berana není jídlo až tak důležité. Ve své životní rychlosti plné akce a adrenalinu si najde čas na to, aby se najedl, ale zvládá to v podstatě za jakýchkoli podmínek. Klidně třeba i na horách ve stanu. Upeče si rybu nad ohněm, uvaří v kotlíku bylinkový čaj nasbíraný na paloučku nebo si něco uloví – respektive byl by toho jistě schopen. Beran je dobrodruh a nemá rád nudu. A to ani v jídle.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býk miluje ženy, víno, zpěv a dobré jídlo. Býkovi musíte dobře uvařit nebo to udělá za vás. Klidně si dopřeje i piknik někde v přírodě na vyhřáté zemi nebo na zahradě, nepohrdne masem ani poctivými domácími produkty jako jsou vajíčka nebo vlastnoručně vypěstovaná zelenina. Farmářské trhy a domácí sušenky, to je něco pro něj.

Blíženci (22. 5. – 21.6.)

Blíženec sní, co je po ruce, když má hlad. Může v podstatě cokoliv a stejně zůstává přitažlivě štíhlý. Je rychlý. Rychle mluví a jí, stíhá více věcí najednou. Ani u jídla tu pusu nezavře. Má rád lehké pokrmy, zdravou výživu, miluje saláty a sladkosti. Potěšíte ho třeba dobrou čokoládou s oříšky. Rád posedí u kávičky, kavárenské poflakování ho baví.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raka je potřeba vždy dobře nakrmit. Je to velký labužník, miluje dobré jídlo a pití, srdečnou pohostinnost a domácí pohodu. Je rád, když o něj může někdo pečovat, uvaří mu tradiční jídlo nebo napeče vynikající moučníky. On sám také rád vaří a o někoho se stará. Dopřává si všeho, na co má chuť. Raci ale též inklinují ke zdravé výživě. Právě proto, že je pro ně stravování důležité, vybírají si to nejlepší, a pokud jsou příznivci alternativního stravování a ekologicky nezávadných potravin, většinou striktně trvají na upřednostňování těchto kvalit. Raci mívají sklony k nadváze a obezitě.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Lev se také rád dobře nají. Miluje letní grilovačky na zahradě a jako velká šelma obvykle upřednostňuje pořádný úlovek v podobě důkladně propečené flákoty. Ovšem i mezi lvy můžeme najít vegetariány a vegany. Většinou to myslí smrtelně vážně, čestně soucítí se zvířaty a jejich rozhodnutí bývá pevné. Lev nerad jí sám, potřebuje společnost a pozornost, hostiny na různých slavnostech bývají pod jeho organizací velkolepé a nechybí ani trocha okázalosti a cizokrajných lahůdek.

Panna (24. 8. – 23. 9.)

Panny mohou být ukázkovým příkladem minimalismu a askeze. V jídle jsou skromné. Jejich doménou jsou nejrůznější detoxikace a očistné diety, ale to neznamená, že se rády nenají. Mají však k jídlu úctu, obvykle obžerstvím netrpí, volí si zdravou cereální výživu a dbají na své zdraví i štíhlou linii. Chcete-li zaujmout pannu, kupte jí RAW tyčinku.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Je libo kaviár nebo ústřice? Váhy si rády dopřejí oběd v luxusní restauraci za doprovodu vhodné společnosti. Potrpí si na zdvořilosti, konvence nebo společenské události spojené s jídlem. Jídlo je pro ně událost a příležitost k setkávání s lidmi. Jsou přátelské, otevřené, pohostinné, zábavné. Mají rády dokonalost a zároveň i nenucenou uvolněnost. Pozvání na sushi je pro ně to pravé.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír sní v podstatě cokoli. I když má své choutky a upřednostňuje osvědčené potraviny, nebrání se občas vyzkoušet něco nového. Má rád mořské plody, maso, hodně zeleniny nebo slaná jídla. Nají se klidně o samotě nebo potají, nepotřebuje příliš okázalé hostiny. Vnímá v jídle i jakýsi duchovní rozměr, alternativní stravovací systémy a diety mu též nejsou cizí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci milují jídlo v dobré společnosti veselých a upřímných lidí. Dopřejí si lahodnou pečínku, skvěle vychlazené pivo, mají rádi stylové restaurace, v nichž se dobře vaří. Jejich pořádek v kuchyni není dokonalý, ale zvládají základní přípravu jídla a s ničím se příliš dlouho netrápí. Jejich apetit je velký, jsou to labužníci a požitkáři.

Kozoroh (22.12. – 20. 1.)

Kozoroh je asketa a tradicionalista. V jídle dokáže být skromný, ale upřednostňuje především kvalitu. Nespokojí se jen tak s něčím, je náročný i na výběr potravin. Inklinuje ke zdravé výživě, dává si pozor na to, co strká do úst. Různé typy stravování a diety mu nejsou cizí, dbá na to, aby jeho tělo bylo v pořádku, a mívá rád věci pod kontrolou. Kromě tradiční kuchyně a osvědčených jídel, která mu vyhovují, se nebrání jednoduchým a zdravým pokrmům, u nichž zná jejich původ. Takové experimenty jako je například molekulární kuchyně ho zrovna neberou.

Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

Vodnáři velice rádi experimentují. Jejich povaha je nestálá, dobrodružná, milují adrenalin a cestování. Klidně si dopřejí svačinu na vrcholku hory v podobě RAW tyčinky nebo se nakrmí čerstvým salátem ze zahrady. Milují čajovnovou kulturu, inklinují k veganství a vitariánské stravě, tradiční kuchyně je pro ně příliš nudná. Pokud vaří, je to alchymistické řádění v kuchyni, výtvory však bývají nezřídka zajímavé, originální až šokující.


Ryby (20. 2. – 20. 3.)

Ryby toho zrovna moc nesnědí. Snaží se o minimalismus, jsou skromné a neplýtvají jídlem. Vystačí si s málem, snaží se využít všechny možnosti typu “co dům dal”, kreativně vymýšlejí nejrůznější kombinace ingrediencí, které si leckdy nedovedeme ani představit. Jejich duchovní aspekt, tvůrčí zápal, hravost a soucítění s planetou se odráží i ve stravování. Najdeme mezi nimi spoustu vegetariánů, veganů, vitariánů nebo třeba dokonce i breathariánů.

Ohodnoťte tento článek:
4
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Zvěrokruh a jídlo. Jak se stravují jednotlivá znamení horoskopu?