Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Jak připravit patizon? Zkuste smažený patizon a 4 další recepty

Michaela Šilháčková

Michaela Šilháčková

Doba přípravy: 30 min

Patizon sice není zcela tradiční zeleninou, nicméně v posledních letech si získává stále větší oblibu. Důvod je nasnadě – je rychlý na přípravu, skvěle chutná a navíc je zdraví prospěšný. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálů, například draslík a hořčík, které podporují zdraví srdce a cév. Je také zdrojem vitaminu C, zato neobsahuje cholesterol a je nízkokalorický.

Recepty na patizon, které musíte zkusit

Patizon lze smažit, restovat, péct i grilovat. Může představovat základ pokrmu i zdravou přílohu například k pečenému masu. Připravte si patizon dle receptů níže a uvidíte, že vás nadchne jeho chuť i jednoduchá příprava.

1. Smažený patizon v trojobalu

Vyzkoušejte patizon na způsob řízků či smaženého sýra. Podávat ho můžete například s bramborovou kaší, popřípadě s bramborovým salátem, pokud ho připravujete jako vegetariánskou alternativu vánočního kapra.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Patizon očistíme, zbavíme zrníček, nakrájíme na plátky a osolíme. 
  2. Připravíme si ingredience na trojobal.
  3. Plátky obalujeme v hladké mouce, vajíčku a strouhance. 
  4. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

4 další recepty najdete v alternativách pod článkem!

Ohodnoťte tento recept:
3,7
Právě čtete

Jak připravit patizon? Zkuste smažený patizon a 4 další recepty